…om varför man gifter sig…

Jag har friat en gång, friat till en man som sa ”Ja” och vi gifte oss – under något annorlunda former men sannerligen på riktigt inför Gud och skattemyndigheten.

Men några barn blev det inte.

Några barn har det fortfarande inte blivit, trots att jag sedan dess också levt i ett samboskap.

Älskat har jag gjort, hett och vilt och kompromisslöst och om jag törs säga orden Jag Älskar Dig igen till en man så kommer jag antagligen också vilja gifta mig med den mannen för i att gifta sig ligger ett löfte om ett engagemang över tid, en tro och ett hopp på kärleken, på relationen och personen in i framtiden.

Att reducera äktenskapet – oavsett om man är kristen som jag är eller mer sekulariserad eller till och med ateist, eller känner sig mer hemma i en annan religion – till en form för reproduktion är hårresande.

På DN-Debatt läser jag:

”Ett biologiskt faktum att homoäktenskap är fel”

Debattartikeln kritiserar Hans Regnérs slutbetänkande ”Äktenskap för par med samma kön – vigselfrågor” (SOU 2007:17) som ”medvetet ensidig”. Istället tar artikelskribenterna avstamp i en fransk motsvarande utredning, som tilltalar smaklökarna bättre.

”äktenskapet i grunden är en institution som syftar till reproduktion. Därmed måste följaktligen äktenskapet avse en relation mellan två personer av olika kön – detta som ett biologiskt faktum samt som en förpliktelse för både mamman och pappan.”

Borde vi då inte – för enkelhets skull – kunna para ihop människor rakt av: Man, kvinna, man, kvinna. Tillbaks till medeltiden: Strunta i kärlek, strunta i fria val. Var vänlig reproduceren eder!
Använd äktenskapet som ett alliansbildande, fredsmakande verktyg, gift samman släkter – fatta så fint vi löser integrations- och främlingsfientlighetsproblemen vi har här i landet.
Kärlek leder bara till en massa drömmar och illusioner och skilsmässor!
Nej, äktenskapet handlar om reproduktion. Möjligtvis också ekonomi och makt, men framför allt reproduktion.

För tusan, förbjud samboskap – hur vågar folk gå och få barn UTAN ATT VARA GIFTA??
Framförallt:SKJUT alla ensamstående föräldrar. De måste PER DEFINITION vara värdelösa – där blir inga nya barn gjorda!

Om mcsarcne

Essa. Enastående. Ensamstående. Essantiell, emotionell. Elitistisk, Egoistisk Elemmírëansk Eller bara en massa trams..! Visa alla inlägg av mcsarcne

5 responses to “…om varför man gifter sig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: