Se Guds Lamm


Ja, som små lamm var vi nog, då (eller inte!), för så länge länge sedan. Maria, Malin, alla Annor, Håkan, jag, Gertrud, Emma, Magnus, Jens… Vi var en hel hop med små yngel och vi blev en klass, en skolklass i Mariaskolan på Södermalm.
På den tiden hade man musikklasser där, som hörde samman med de mer namnkunniga musikklasserna på Adolf Fredriks skola. (Idag har man samlat verksamheten under ett tak)
Det är länge sedan.
Herrejösses så länge sedan det är.
För 20 år sedan tog vi, de, ni grundenten tillsammans. Själv flyttade jag i åttan.
Ändå blev jag nu kallad till återträff, till Memory Lane i Gamla Stan, till ett Källarvalv på Pelikangränd och dit går jag och märklig nog känner jag igen nästan alla och ännu märkligare lyckas jag få till rätt namn på alla (utom Susanna, förlåt!)
Alla har blivit så … annorlunda, vuxna, vackra, stiliga…

På bordet låg självklart ett sånghäfte.
Självklart.
Vi var ju en musikklass, vi sjöng fyrstämmigt från 4:e klass hela vägen genom grundskolan. Några av oss jobbar professionellt med musik idag, men de flesta har valt andra vägar. Några gör som jag; musicerar i någon form på hobbybas.
Inte sjutton mindes jag allt i det där häftet, men märkligt mycket satt som en fläskläpp bara Malin, med sitt gehör, gav ton. Vi sjöng Se Guds Lamm, vi sjöng Vi Gånga Oss På Tiljor och när vi högg i med Sommarpsalm (Ja, ni känner igen den: En vänlig grönskas rika dräkt…) så smög åhörare uppifrån Österlånggatan ner i gränden, ner för trappen och in i hallen för att glutta, höra efter vad som lät, diskret smygandes och applåderandes…

Ja.
Det är den enda av de skolklasser jag gått i, vars återträff jag valt att komma på.
Det var en mycket trevlig kväll.
Jag hoppas det inte behöver ta tio år tills vi träffas igen.

.

Annonser

Om mcsarcne

Essa. Enastående. Ensamstående. Essantiell, emotionell. Elitistisk, Egoistisk Elemmírëansk Eller bara en massa trams..! Visa alla inlägg av mcsarcne

3 responses to “Se Guds Lamm

 • Jeez

  Hm. Jag valde bort högstadieåterträffen, mest för att jag fegade och inte ville gå själv och enda vännen kvar kunde inte komma… kanske fegade vi båda…

  Gymnasiet har ingen tagit tag i. Inte ens dom där som tar betalt för att skicka alla i en årskurs på tacobuffé på nåt sunkigt ställe. Fast flera där vore faktiskt kul att träffa igen.

 • Ms Garbo

  Jag har inte haft någon som helst kontakt med någon, och visst kändes det lite … osäkert sådär dagen innan: Ska jag verkligen gå? Tänk om det känns jätteobekvämt, tänk om alla bara sitter och jämför hur framgångsrika de är? Jag känner mig inte så där helt lyckad, karriärmässigt sett…

  …men det blev en trevlig kväll…

  (Fast det högg lite en hel del när folk tog fram plånböckerna och började visa varandra sina barn…)

 • Ms Garbo

  Den högstadieklass jag gick i, i Flen (Ett och etthalvt år, efter att jag flyttat från Stockholm) har haft någon sån där ”tacobufféövning” men jag övervägde inte ens en minut att åka. Huvva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: