Slut på vikariatet nu?


DN berättar – tyvärr fåordigt:
I veckan avslöjas det om det verkligen är Birger Jarls kvarlevor som finns begravda i Varnhems klosterkyrka i Västergötland.

Nu undrar jag: OM det är så att Birger jarls kvarlevor verkligen är funna, och att man kan säkra en fullständig DNA-profil, kan man då helt plötsligt spåra idag levande släktingar, arvingar?

I såna fall kanske ett intressant dilemma uppenbarar sig: Helt plötsligt har vi två kungafamiljer i vårt kungarike, vad händer då…!?

”Tack för hjälpen, Carl Gustav, du kan flytta hem till Frankrike nu, vi har hittat den Riktiga familjen nu. Nå, gråt inte, du och dina släktingar har varit bra vikarier. Jaja, du kan behålla Solliden, som tack för hjälpen, men tyvärr måste vi nog se över det här med apanaget.”

Artikel i DN: Jonas anfader kom ridande över stäppen – Genetiska analyser kastar nytt ljus över mänsklighetens historia. Släktforskare har fått ett nytt, kraftfullt redskap.

Om mcsarcne

Essa. Enastående. Ensamstående. Essantiell, emotionell. Elitistisk, Egoistisk Elemmírëansk Eller bara en massa trams..! Visa alla inlägg av mcsarcne

9 responses to “Slut på vikariatet nu?

 • Z

  Japp, det är bara att konvertera då, för Svea Rikes tron och bli katoliker…
  Va?…….Eh?…

  Ja, det var ju Birger Jarl och hans släktingar 🙂
  De levde långt före 1500-tal och Luther. 😉

 • Ms Garbo

  Mmm. Och jag skulle antagligen bli bannlyst av påven, med tanke på mina åsikter om sexualitet: hbt, aborter, preventivmedel…

  Det är nog tur att häxprocesserna är avskaffade, faktiskt…!

 • Jeez

  Vi kan kanske göra det lätt för oss och helt enkelt avskaffa monarkin? VI behöver ju inte deportera någon, men spara in lite pengar i statskassan i alla fall…

 • Ms Garbo

  Mmm, för risken är ju stor att det inte bara är en Jonny, snickare i Gnosjö som visar sig vara släkt i rakt nedstigande led till Birger jarl, utan också Jeez, präst på Kungsholmen, min Svärdsman och Gert Fylking – ve och fasa, jarlen skulle snurra i sin grav.

  Det skulle bli ganska dyrt med så många kungafamiljer. För att inte tala om hur krånglig konstitutionen skulle bli.

 • Jeez

  Jamen om det är jag så är det en helt annan femma. Då vill jag ha massor med pengar i apanage och en bra villa i innerstan (slottet går nog bra) och resor runt om i världen…jippie!

 • Ms Garbo

  Det är tur att slottet är stort, så många ättlingar som måste finnas!

  Undrar hur stort apanaget nu blir när alla fått sin del?

 • Z

  Ny kunglig uniform:
  Rosa overall

  (om Fylking får bestämma)

 • Anonymous

  Nu får ni väl ändå bättra på historiekunskaperna! Birger Jarl var JARL, alltså kungens fråmste ämbetsman, inte kung… Dessutom var Sverige på den tiden ett valkungadöme, inte ett arvrike!

 • Ms Garbo

  Kära Anonym:

  I dag har vi ett arvkungadöme, och utifrån det resonerar jag. Birger var jarl, inte kung, det blev däremot två av hans söner; Valdemar och Magnus, och Magnus (känd som ”Ladulås”) son Birger blev också kung av Sverige. Birger jarls ättlingar innehade kungatronen i Sverige i fyra (stormiga) generationer.

  Något mer du vill veta 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: