Vatten, vatten, bara vanligt vatten…

Halvstressad kryssade jag in på SevenEleven på Götgatan. Jag var sen, jag var hungrig och hade ungefär ingentidalls på mig att hitta något att äta som helst inte var allt för vansinnigt onyttigt. Till det en sjukt dyr flaska vatten. Gärna något med lite citron i, kanske.

Hela väggen i butiken är en enda radda av kylskåp med glasdörrar, med olika varianter av vatten. Olika märken hör ihop med olika paketerbjudanden och självklart får jag inte ihop det där, där i adrenalinbubblet.

Jösses, finns det så här många sorters flaskvatten?! Är folk inte kloka??
Sjutton spänn för en halvliter, och det är tillräckligt acceptabelt för att det ska finnas efterfrågan på ett sånt här utbud? Hur många smaker som helst, med eller utan kolsyra, svenskt eller importerat från Norge, Frankrike eller gudvetvarifrån. Allvarligt?? Lastar vi vatten och kör i långtradare från Norge? Varför inte från Tibet när vi ändå är igång??

Halvt desperat sliter jag åt mig en flaska, den visar sig vara smaksatt med någon sorts syntetisk fruktsmak som får mig att grimasera och svära. Huvva.

Någon dag senare fräser jag igen. Då står jag på apoteket, och där säljer man numer även vitaminberikat vatten, för det facila priset av 35 spänn för en halvliter. (Eller minns jag priset krokigt nu?)
Men människor! Drick vatten, ät mat, ta ett äpple mellan varven, varför krångla till det?!?

Jag dricker vatten. Vatten till maten, det är – näst vin – min favoritdryck. Vanligt vatten, gärna lite lätt kolsyrat, och kanske med en citronskiva i.
Ganska fort tjänar man in vad en sodastream kostar, förutom kånkandet och miljövansinnet.

…om man nu inte har samma tur som jag, som hittade den coolaste sorten i en julklapp 🙂

Klicka på bilderna! Överraskning!

Glöm inte att hjälpa mig hitta igen vett och sans 🙂

Om mcsarcne

Essa. Enastående. Ensamstående. Essantiell, emotionell. Elitistisk, Egoistisk Elemmírëansk Eller bara en massa trams..! Visa alla inlägg av mcsarcne

3 responses to “Vatten, vatten, bara vanligt vatten…

 • Christina

  Men jag håller helt med! Det är märkligt att den uppenbara miljöbanditen plastflaskan inte får utstå mer demonstrationer! Det finns inget vatten som slår kranvattnet. Rakt ur pumpen ner i ett glas. Fine så.

 • mcsarcne

  Men det är tydligt att det inte räcker med ”vatten” längre: nu ska det smaksättas på alla möjliga intrikata sätt – inte med bara lite citron eller lime utan med grönt te, frukter jag inte har en aning om hur de ser ut, smakar eller var de växer, eller berikas med ginseng, c-vitamin och allt möjligt junk…

  Man säljer inte vatten, man säljer livsstilen.
  (vilken?)

  Nå. Jag föredrar flaskvatten från seveneleven framför läsk, men det ser likadant ut nere på CoopForum: Pallvis med flaskvatten, 1½litersflaskor, praktiskt packade sex och sex i krympplast…??

 • Diskbänksrealism « Inquietum es cor nostrum donec requiscat in Te

  […] lottade här i Sverige. Gott om rent fint vatten direkt i kranen. Att köpa buteljerat vatten är kvalificerat vansinne här i vårt hörn av världen. Vi gör vad vi kan för att spara enerig. Ström. Kanske för att […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: