S/S Underbar

Med stolt för stävar hon fram genom folkhavet, med ett glas rödvin i ena handen och någon sorts tropisk juice i den andra. Svällande former, chockerande färg, nöjd och snyggare än på länge.

Själv sitter jag och vaktar två höga pallar och sköter min uppgift väl.

Hon lägger till, serverar mig glaset och jag njuter av stunden, av sorlet från alla människor, av känslan av att ha makeup på mig.

En stund senare vandrar vi götgatan söderut. Upp i hissen till gondolen, en strawberry daquiri, ett sommarkvällsvackert Stockholm och en mamma som rymt en stund från salivkladdiga bebispussar och blöjbyte efter blöjbyte.

Vi räknar efter : När satt vi så här sist, tillsammans? Ja, Essingen är ju ett år, och innan dess foglossning, och innan dess så spydde jag ju hela tiden… och ungefär där slutar vi räkna.

 

Tre timmar av att bara vara Essa, att bara ta ansvar för sig själv, det var mycket mycket länge sedan, och mycket mycket skönt att uppleva.

 

Sen tar jag pendeltåget hem till verkligheten igen. I ena koftfickan ligger en inköpt flaska barnalvedon från apoteket vid Mariatorget. Hemma väntar en pappa och en feberhet liten kille.

…och allt är under kontroll.

Annonser

Om mcsarcne

Essa. Enastående. Ensamstående. Essantiell, emotionell. Elitistisk, Egoistisk Elemmírëansk Eller bara en massa trams..! Visa alla inlägg av mcsarcne

2 responses to “S/S Underbar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: