DVI Vale!

Ett I-landsproblem.

Men likväl irriterande.
Jag är lyckligt lottad. Lilla Essingens pappa har skruvat ihop en ny dator åt Lilla Essingens Mamma.

Av smått och gott i hans skrymslen, förråd och obskyra lådor. Något moderkort hade han, och någon processor också… Nätaggen dög visst inte, så ett sånt införskaffades, och ett grafikkort och … ja, hur det nu gick till så har jag en ihopplockad burk av diverse rester från en galen speldatortrimmare, så det är sannerligen varken skit eller pannkaka. En rätt frän burk.

En stationär dator. Något jag efterfrågat, eftersom den är lättare att LillaEssing-säkra än en bärbar, tappbar, släpbar.

Det enda som inte ramlade fram ur de där magiska förråden och lådorna hemma hos Essingens Pappa var en skärm, så det for man till en elektroniklada och hämtade. Jahapp. Allt väl.

Saker startar upp, fungerar. 

Sen får Mamman för sig att det vore bra att ha en längre sladd mellan skärmen och datorn. Då kan man skjuta in datorn i det där prånget så att den är HELT omöjlig för envisa små fingrar att nå.

Hon går till hovleverantören för diverse problemlösning: Clasohlson för att införskaffa en DVI-kabel.

Kommer hem. Konstaterar att DVIkabeln som hon har inte ser ut som den hon köpt. Det går inte att pilla in den i skärmen, nejtack. Hoppla. Där fanns visst fyra stift som det saknas hål för. Jahapp..? Nä, någon annan DVI-kabel fanns inte på klasisjön så där fick man ett tillgodokvitto i form av plastkort. Hmm. 299 spänn. Nå. Mot Kjell&Co istället, praktiskt att ha ett helt centrum inom några minuters promenadavstånd… Nu är man visare, nu har man MED SIG den rätta, men för korta, kabeln. Expediten: Jo, jag lovar, det kommer att fungera. Men, invänder jag, de är faktiskt inte lika, det är en massa stift här som jag antagligen inte ska ha…? Jodå.

 

Gissa hur det gick??

Jo, i morgon ska jag tillbaks till Kjell&Co med ännu en DVI-kabel.

Det är inte utan att jag börjar undra hur många olika sorters DVI-gränssnitt det finns..?

Man googlar lite.

Man konstaterar att det man har, gillar, och det som fungerar heter Single Link DVI-D.

Man har checkat av Single Link DVI-I och Dual Link DVI-D.

Vore det alldeles övermaga att stillsamt önska att det blir rätt snart?

Om mcsarcne

Essa. Enastående. Ensamstående. Essantiell, emotionell. Elitistisk, Egoistisk Elemmírëansk Eller bara en massa trams..! Visa alla inlägg av mcsarcne

2 responses to “DVI Vale!

  • Magnus Westerlund

    Skumt att inte DVI-D dual link kabeln inte fungerade. Det gör ju inget om stiffen inte är anslutna bara kablen går i. Den förhandlar ju själv om den skall använda båda kanalerna eller inte.

  • mcsarcne

    Ja, jag begriper väldigt lite.
    Det gjorde skärmen också, för precis som du skriver, Magnus, så passade kabeln och det var klart att skärmen stod och försökte förstå vad som hände. Den blinkade och hade sig. Växlade mellan analog och digital signal utan att hitta något den begrep sig på.
    Underligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: