Rut på Rot.

Är det inte lite ironisk, lite märkligt och lite kul att det är en borgerlig regering som infört skattesubventionerade hushållsnära tjänster?
En borgerlig regering, som borde säga: Marknaden får reglera tillgång och efterfrågan.
En borgerlig regering borde rimligen inte gilla någon form av skattesubventionering av tjänster – oavsett om det handlar om städning eller kakelsättning.

Men nu är det alltså så.

Om vi väljer att behålla den här borgerliga regeringen en period till, vad händer då?

RIT-bidrag: Skattesubventionering av tjänster kopplade till traditioner och ritualer; bröllopskoordinatiorer, bakverk/catering/restaurangbesök, festkläder samt utlandsresor, men också likkistor och blomsterarrangemang.

RYT-bidrag: Skattesubventionering av tjänster kopplade till mental hälsa och utveckling; terapi, stresshantering och konfliktlösning.

RÄT-bidrag: Skattesubventionering av tjänster kopplade till uträtning av fysiska defekter: plastikkirurgi, botoxinjektioner, skönhetsbehandlingar men också frisörbesök och spaweekends på herrgårdar i Värmland

RAT-bidrag: Skattesubventionering av tjänster kopplade till konsumtion: En personal shopper hjälper dig byta ut allt gammalt rat mot nytt, snyggt, designat och dyrt.

RÖT-bidrag: Skattesubventionering av tjänster kopplade till barnuppfostran: Terminsavgifter till internat, barnflickor och fritidsaktiviteter till din lilla älskling. Betalar du duktigt undviker du rötägg.

Blir väl fint, eller hur?

—————————————————————————————-

Uppdaterat

Allvarligt..?
Det är nästan jobbigt att få så rätt i en spaning.

Annonser

Om mcsarcne

Essa. Enastående. Ensamstående. Essantiell, emotionell. Elitistisk, Egoistisk Elemmírëansk Eller bara en massa trams..! Visa alla inlägg av mcsarcne

5 responses to “Rut på Rot.

 • Besökaren

  bygger inte det där på en helt felaktig bild av borgare=nyliberaler? (jo jag vet att en del vänsterdebattörer vill få folket att tro att det är så, precis som en del högerdebattörer vill få hela vänsterblocket att framstå som stalinister men nog är vi liiite mer insatta än så?)

 • Besökaren

  felaktig. jag har röstat på borgerliga partier (med ett undantag) sedan jag fick rösträtt för 18 år sedan och jag har aldrig varit nyliberal och jag är knappast unik.

 • mcsarcne

  Well, lets agree to disagree.

 • Linnea

  Såhär säger den fd rapportjournalisten och författaren Ann Lindgren: ”Äldre vill ha RUT-städning!” http://bit.ly/9Zq4Cz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: