Sexigt värre – tankar vid torkställningen

Jag hängde tvätt här om helgen hemma hos Lilla Essingens pappa. T-shirts, kallingar, Lilla Essingens små mjukisbrallor, de större syskonens badkläder. Den elvaåriga halvsysterns bikini. Vadderade bikini-överdel.
WTF!?
Den är verkligen vadderad..!?

Jag tänker på en av de där underbara somrarna utan slut i min egen barndom. Den sommaren jag lärde känna min blivande bästa vän, jag fyllde elva och eftersom det var en riktig supersommar använde jag i princip bara ett plagg. Ett par svarta bikinitrosor. Punkt.
Cyklade, badade, lekte, byggde kojor. Ibland något linne, men absolut inte självklart.
En hel sommar, iförd en par svarta bikinibyxor. Överdelen brydde jag mig inte om, varför skulle jag ha den för?
Jag minns den, hur den såg ut. Den var inte det minsta vadderad, jag lovar.

Nu, när Lilla Essingen badar hemma i badkaret med sin storasyster, har hon bikinin på sig. Självklart får hon ha det om hon vill, jag säger inte ett ljud om det, men jag funderar på hur vår syn på nakenhet förändrats över tid, och jag funderar en hel del på hur nakenhet automatiskt har kopplats till sexualitet.

Jag tänker också på pappan jag pratade med på Twitter, som var fundersam över hur han skulle göra, barnet skulle simma i en tävling i badhallen, kan man ta med sig och fotografera..? Tror alla att man är en galen pedofil då? Jag – som är kvinna och därför inte alls tvingas konfronteras med den sortens misstankar (eftersom det inte finns några kvinnliga pedofiler!??) förstår absolut hans oro. Samtidigt är det en fullständigt normal sak att göra, att fotografera sitt barn när man sitter där som stolt förälder på en läktare.

Själv fotograferar jag min onge hur mycket som helst. Naken också. På badstranden. Ofta är han ensam naken onge bland andra badbyxbeklädda småbarn och jag funderar på hur gammal jag var när jag fick min första baddräkt. Nog sjutton var jag en god bit större än två år i alla fall. Undrar om det ens FANNS så små baddräkter för snart fyrtio år sedan? (Va? Jag som är tjugosju?)

Jag har fullständigt fantastiska bilder på honom, från Orrhammar, från Rudanbadet, grävandes i sand, jagandes tusenbröder. Ljuvligt naken och lycklig som bara en tvååring kan vara.

Och nej. Jag lägger inte upp någon sådan bild här. Skulle jag göra det skulle jag nämligen göra mig skyldig till barnporrbrott, och det är så sjukt att det inte är sant.

Vi håller på att kriminalisera våra egna tankar, sexualisera all normal nakenhet till den graden att vi snart tycker att all nakenhet är sexuell, och därmed mer eller mindre farlig.

Om mcsarcne

Essa. Enastående. Ensamstående. Essantiell, emotionell. Elitistisk, Egoistisk Elemmírëansk Eller bara en massa trams..! Visa alla inlägg av mcsarcne

4 responses to “Sexigt värre – tankar vid torkställningen

 • Drottningen

  Jag reagerade också på det förra sommaren på stranden. Vår unge, ett år gammal helt ensam om att sitta på stranden naken och få sand mellan skinkorna. Egentligen så är det inget konstigt alls med nakna småttingar, men det _kändes_ konstigt ändå.

  På badhus och så tänker jag att badblöja är på sin plats, men vi tänker inte köpa några badbyxor i år heller.

  Och jag badar naken med gossen i badkaret. Det övergår mitt förstånd varför vi ska sexualisera något så asexuellt som småbarn.

  Det blir så skevt när 11-åringar känner att de måste skyla brösten samtidigt som 18-åringar känner att de måste flasha dem och tror att helt normala, mjuka bröst är hängbröst för att de helt enkelt inte vet hur vanliga bröst ser ut.

 • Älvan

  Det finns en annan sida av det där med att dölja nakenheten också. Och det är att vi glömmer bort hur riktiga, vanliga, kroppar ser ut. I alla storlekar och former och färger. Det är därför kroppsbild är så bra: http://kroppsbild.wordpress.com/

 • Morfar Benke_farsan

  Kära Drottningen, förmodligen skulle jag idag betraktas som en störd person. Jag har också badat i badkaret med Tessan (Essa) och sedan med hennes bror när dom var liten. Sedan ve och fasa HELA familjen har badat bastu tillsammans.
  Till min tröst verkar samtliga ha mognat till kloka och varma personer! Trots våra till synes asocialla och ”sexuellt snedvrida” fasoner!

 • Brandi

  Wait, I cannot fathom it being so satrgihtforawrd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: